Vinařská kachní prsíčka

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 ks kachních prsíček s kůží
400 g sterilovaného bílého zelí
3 ks středně velké cibule
200 g pikantní klobásy, 200 ml bílé víno
2 lžíce škrobové moučky
olej
barevný drcený pepř
sůl
jehly


Postup
Vykostěná kachní prsa s kůží naklepeme, osolíme a opepříme.. Cibuli a klobásu nakrájíme a společně osmahneme, přidáme vymačkané a překrájené zelí a krátce podusíme. Vychladlou směs klademe na prsa, maso přeložíme a sepneme jehlami. Na pekáči, na kterém prsa budeme péct, osmahneme druhou cibuli nakrájenou . Prsa z obou stran zprudka. Podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Před koncem pečení přilijeme bílé víno. Hotové maso vyjmeme, výpek vyrestujeme , zahustíme rozmíchanou škrobovou moučkou s vodou. Provaříme a šťávu přecedíme na maso. Nakrájíme cibuli na kolečka po vídeňsku, osmahneme ji a při podávání ji klademe na každou porci.
Jako příloha jsou šťouchané brambory



www.netkucharka.cz