Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 lilek
50 g kaparů
100 g sušených rajčat
600 g kuřecích prsou
200 ml smetany
100 g ementálu
vlašské ořechy
400 g vařené rýže
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
drcený pepř
červený pepř
Postup
Osolené a vypocené plátky lilku potřeme česnekem a opečeme na oleji. Kuřecí prsa prořízneme tak, aby vznikly kapsy, a naplníme lilkem a sušenými rajčaty. Maso osolíme, okořeníme drceným pepřem a opečeme na oleji. Vložíme do zapékací misky, zasypeme sýrem a zapečeme. Orestujeme nasekané ořechy, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Kapary orestujeme na oleji s červeným pepřem, přidáme rýži a prohřejeme. Zapečená kuřecí prsa přelijeme ořechovou omáčkou a podáváme s kaparovou rýží.
www.netkucharka.cz