Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g vepřové panenky
400 g květáku
150 g zel. fazolek
150 g žampiónů
150 g sterilované kukuřice
80 g uzeného masa
olej
sůl
pepř
100 ml suchého bílého vína
4 pol. lž. Bujónu
svazek zelené petrželky
rýže
Postup
Na růžičky rozdělený květák a fazolky odděleně povaříme ve slané vodě, poté studenou vodou propláchneme. Společně s kukuřicí, petrželkou a kouskem másla necháme na teplém místě.
Na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme maso, přikryjeme a z pánve slijeme přebytečný tuk. Přidáme žampióny, uzené maso, petrželku a podlijeme vínem a rozpuštěným bujónem. Povaříme, přidáme opečené maso a krátce podusíme. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu podáváme rýži nebo chléb.
www.netkucharka.cz