Bramborový špíz s jehněčím masem

Kategorie: Brambory
Hodnocení: *
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
240 g jehněčího masa
kousek zázvoru
2 červené feferonky
pepř
sůl
7 lžic citronové šťávy
2 lžíce oleje
24 malých brambor
16 třešňových rajčat
8 malých cibulí
šalvěj
2 rozmačkané stroužky česneku
krabici řeřichy
250 g jogurtu
špetku cukru.


Postup
Maso nakrájíme na nudličky, feferonky drobně a zázvor posekáme. Smícháme feferonky, 5 lžic citr. šťáv, sůl, pepř a maso marinujeme 2 h. Brambory vaříme 25 minut v osolené vodě, cibule rozpůlíme. Střídavě napichujeme maso, brambory, rajčata, cibule a lístky šalvěje na 8 špízů.Grilujeme za stálého otáčení 10 min., občas potřeme marinádou. Smícháme česnek, řeřichu, jogurt, citr. šťávu, sůl, pepř, cukr a podáváme k masu.


Poznámka
Testudo



www.netkucharka.cz