Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
2 řízky z kachních prsou
sůl
pepř
1 pomeranč
2 lžíce pomerančového likéru
125 g smetany
1-2 lžíce solamylu
Postup
Osolená a opepřená kachní prsa opékáme na pánvi kůží dospodu zhruba 7 minut dokřupava. Obrátíme a opékáme dalších 7 minut. Pomeranč spaříme vroucí vodou. Kůru jemně nastrouháme. Šťávu vymačkáme. Z pánve slijeme tuk. Připečeniny rozředíme pomerančovým likérem a šťávou. Vaříme, až šťáva mírně zhoustne. Přidáme smetanu a solamyl. Mícháme, až vznikne hladká omáčka. Omáčku osolíme a opepříme. Přimícháme pomerančocou kůru. Kachní prsa nakrájíme na tenké plátky. Upravíme na talíře a přilijeme omáčku.
Přílohy:
široké nudle
www.netkucharka.cz