Kategorie: Slané Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
750 g polohrubé mouky
30 g droždí
sklenice mléka
100 g másla
vejce
sůl
špetka práškového cukru
máslo na vymazání plechu
žloutek na potření
nádivka:
500 g vařeného hovězího masa
4 lžíce osmažené cibulky
2 vařená vejce
0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku
0,5 lžičky mletého pepře
několik lžic vývaru
sůl
Postup
Z droždí, špetky mouky, cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme a vypracujeme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtverce nebo obdélníky. Naplníme nádivkou, pečlivě uzavřeme, potřeme žloutkem a na tukem vymazaném plechu upečeme v troubě.
Nádivka: maso drobně nasekáme, přidáme nakrájená vejce a všechny ostatní suroviny, důkladně promícháme a klademe na těsto.
www.netkucharka.cz