Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 kuřecí řízky
1 cibule
1 mrkev
5 stroužků česneku
plechovka žampionů
100 ml smetany
mletý zázvor
1 kostka slepičího bujónu
sůl
olej
Postup
1. kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a posolíme a pozázvorujeme, cibuli nakrájíme na kostičky, nastouháme mrkev a česnek nakrájíme na tenké proužky.
2. Na rozpálený olej šoupneme maso, cibuli a česnek a na silném ohni smažíme, dokud maso nezbělá.
3. Přidáme žampiony, mrkev, slepičí bujón, zalijeme šlehačkou, přikryjeme a na slabším ohni chvíli (15 minut) podusíme. Přílohy - bramborová kaše, těstoviny, rýže.
www.netkucharka.cz