Bramborová pizza se slaninou

Kategorie: Pizza
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
2 sáčky těsta na pizzu
400 g brambor
sůl
1 stroužek česneku
250 g rajčat
100 g rajčatového protlaku
pepř
6 lžic olivového oleje
rozmarýn
80 g strouhaného eidamu
75 g anglické slaniny


Postup
Podle návodu připravíme těsto a necháme ho 30 minut odležet. Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky, přelijeme horkou osolenou vodou a 2 minuty blanšírujeme. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smísíme protlak s česnekem a solí, pepřem a olejem. Přidáme nasekaný rozmarýn. Troubu rozpálíme na 220 stup. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Vytvarujeme je do kruhů a po dvou položíme na vymaštěný plech. Potřeme je protlakem. Na něj vyrovnáme brambory a rajčata. Posypeme sýrem a poklademe slaninou, pečeme asi 20 minut.



www.netkucharka.cz