Řecký salát ii.

Kategorie: Zeleninové saláty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g rajčat
250 g okurka
0,5 citrónu
1 lžička medu
250 g sýr feta
sůl, pepř
4 lžíce panenského olivového oleje
250 g řeckých oliv
1 červené cibule
snítky oregana


Postup
Okurku podélně rozpůlíme a vydlabeme. Dužninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a dáme do mísy.

Olivy vypeckujeme a přidáme k okurce. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo nakrájíme nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek a přidáme do salátové mísy.

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme a přidáme do salátové mísy k ostatním surovinám.

Všechno nakonec v míse opatrně promícháme. Do olivového oleje vmícháme med a směs přidáme do salátu. Z citronu vymačkáme šťávu a podle chuti ji nalijeme na salát. Je-li sýr feta v nálevu, tak nálev slijeme. Sýr pak nakrájíme na obdelníky a dáme navrh do mísy. Osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.

Salát rozdělíme na talířky, ozdobíme oreganem.

Příloha:
Pitta chléb



www.netkucharka.cz