Kategorie: Zeleninové saláty Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
250 g rajčat
250 g okurka
0,5 citrónu
1 lžička medu
250 g sýr feta
sůl, pepř
4 lžíce panenského olivového oleje
250 g řeckých oliv
1 červené cibule
snítky oregana
Postup
Okurku podélně rozpůlíme a vydlabeme. Dužninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a dáme do mísy.
Olivy vypeckujeme a přidáme k okurce. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka nebo nakrájíme nadrobno bílou i zelenou část jarních cibulek a přidáme do salátové mísy.
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme a přidáme do salátové mísy k ostatním surovinám.
Všechno nakonec v míse opatrně promícháme. Do olivového oleje vmícháme med a směs přidáme do salátu. Z citronu vymačkáme šťávu a podle chuti ji nalijeme na salát. Je-li sýr feta v nálevu, tak nálev slijeme. Sýr pak nakrájíme na obdelníky a dáme navrh do mísy. Osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
Salát rozdělíme na talířky, ozdobíme oreganem.
Příloha:
Pitta chléb
www.netkucharka.cz