Roštěná na víně a ginu

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
4 roštěnky
sůl
pepř
2 lžíce oleje
cibule
bílá část z pórku
50 g sterilované kapie
lžíce másla
2 lžičky hladké mouky
1,5 dl bílého vína
2 cl na každou porci ginu


Postup
Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách prudce v oleji opečeme. Maso vyjmeme a odložíme na teplo.
Do výpeku dáme máslo, mouku, osmahneme, zalijeme vínem, přidáme jemně sekaný pórek a cibuli, větší čtverečky kapie, mírně podusíme, dochutíme a směs rozložíme na roštěnky, které nakonec přelijeme ginem (lze i flambovat).



www.netkucharka.cz