Krocaní stehno po Kreolsku

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 krocaní stehno o váze asi 1 až 1,5 kg
2 cibule
2 stroužky česneku
2 zelené papriky
1 červená paprika
3 lžíce oleje
sůl
po 0,5 lžičce bazalky, oregána, tymiánu,sladké papriky, chilli koření, bílého a černého pepře
1 lžíce worčesterské omáčky
3 šálky nasekaných rajčat
0,5 šálku nasekané cibulky i s natí
2 lžíce petrželky


Postup
1. Na pekáč dáme 2 lžíce oleje, nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
2. Na ně položíme krocaní stehno potřené kašičkou z koření, worčesterské omáčky a oleje, osolíme, podlijeme vodou a pečeme zprvu přiklopené.
3. Když maso měkne, přidáme rajčata a dále pečeme doměkka.
4. K hotovému masu přidáme nasekanou cibulku a petrželku a ještě 5 minut dusíme.
5. Porce masa doplníme dušenou zeleninou a podáváme s rýží nebo těstovinami.



www.netkucharka.cz