Bazalkové noky

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
750 g moučnatých vařených brambor
2 vejce
75 g krupice
200 g hladké mouky
2 svazky bazalky
1 špetka sůl
1 špetka pepře
1 špetka muškátového oříšku
1 parmezán strouhaný nahrubo
1 balení rozpuštěného másla
1 balení MAGGI Amore Mio Omáčky na těstoviny Tomatové


Postup
Brambory vaříme asi 20 minut ve slupce. Horké oloupeme a šťouchadlem nebo šlehací metlou rozmačkáme.

Přidáme vejce, krupici, mouku a nasekanou bazalku a ručně zpracujeme v těsto. Ochutíme solí, muškátem a pepřem. Z těsta tvarujeme malé koule /noky/, které dáme na pomoučenou desku.

Noky dáme do vařící vody a cca 10 minut vaříme na mírném ohni.

Hotové noky přecedíme a podáváme s omáčkou MAGGI Amore Mio tomatová a posypané parmezánem. Možno také podávat s rozpuštěným máslem.



www.netkucharka.cz