Velikonoční kotouč z telecího masa

Kategorie: Telecí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kg telecí plece
100 g slaniny
100 g šunky
2 až 3 vejce
3 sterilované okurky nebo 3 lžíce sterilovaného hrášku
80 g másla
1 lžička hladké mouky
1 lžička másla na zahuštění
sůl


Postup
1. Telecí plec prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme, postupně poklademe tenkými plátky slaniny, plátky šunky, míchanými vejci a plátky sterilovaných okurek nebo posypeme sterilovaným hráškem.
2. Navrch můžeme dát plátky uzeného masa, jazyka nebo jemného salámu. Plát masa zavineme, převážeme, vložíme na rozehřáté máslo a ze všech stran opečeme.
3. Pak mírně podlijeme a upečeme v troubě doměkka za častého přelévání vypečenou šťávou a mírného podlévání horkou vodou.
4. Měkký kotouč zbavíme nitě a nakrájíme na šikmé řezy.
5. Šťávu zahustíme kuličkou z hladké mouky a másla a povaříme.
6. Jednotlivé porce obkládáme vařenou nebo dušenou zeleninou a podáváme s opečenými brambory.



www.netkucharka.cz