Karbenátky z cejna

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor:

Suroviny
1 kg cejnů
500 g strouhanky
500 g hladké mouky
3 vejce
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce sekané celerové natě
1 dl mléka
špetka muškátu
sůl
40 g vlahého másla
olej na smažení


Postup
Cejny spaříme ve vařící vodě a zbavíme je hlavy,ploutví a páteře.Potom maso umeleme na jemno.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,utřený česnek.celerovou nať,muškát 1 vejce,2 lžíce strouhanky,2 lžíce mouky,mléko,osolíme a přilijeme máslo.Vše dobře promícháme až nám vznikne tužší těsto.Pokud není dostatečně tuhé,přidáme trochu strouhanky.Necháme asi 30 minut odležet a potom tvoříme asi 1,5cm vysoká kolečka která obalujeme v trojobalu.Obalené karbenátky smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovými saláty



www.netkucharka.cz