Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
1 kuře
1 malá plechovka žampionů ve slaném nálevu
150 g uzeného bůčku
1 cibule
1 malá vařená brambora
100 g másla
sůl
pepř
200 g mletého masa
1 vejce
hladká mouka
Postup
Smícháme mleté maso, půl obsahu nakrájených žampionů, vejce, sůl, třetinu nakrájeného uzeného bůčku, nakrájenou cibuli, nastrouhaný brambor a touto směsí naplníme osolené kuře. Otvor zašijeme, kuře poklademe vločkami másla, podlijeme a pečeme asi 90 minut. Poté kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme zbytek na kostičky nakrájeného bůčku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a rozmícháme. Přidáme zbytek nakrájených žampionů a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s brambory nebo rýží.
www.netkucharka.cz