Kuře s masovou nádivkou a žampionovou omáčkou

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 kuře
1 malá plechovka žampionů ve slaném nálevu
150 g uzeného bůčku
1 cibule
1 malá vařená brambora
100 g másla
sůl
pepř
200 g mletého masa
1 vejce
hladká mouka


Postup
Smícháme mleté maso, půl obsahu nakrájených žampionů, vejce, sůl, třetinu nakrájeného uzeného bůčku, nakrájenou cibuli, nastrouhaný brambor a touto směsí naplníme osolené kuře. Otvor zašijeme, kuře poklademe vločkami másla, podlijeme a pečeme asi 90 minut. Poté kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme zbytek na kostičky nakrájeného bůčku, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a rozmícháme. Přidáme zbytek nakrájených žampionů a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s brambory nebo rýží.



www.netkucharka.cz