Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
4 větší kuřecí sthena
0,5 lžičky koření na kuře nebo sůl
2 lžíce másla
olej
Nádivka:
1 lžíce másla
2 žloutky
4 lžíce strouhanky
4 lžíce mléka
1 špetka muškátového květu
několik snítek petrželky
sůl
2 bílky
1 konzerva paštiky nebo několik koleček salámu
Postup
Z kuřecích stehen opatrně vyjmeme stehenní kost, kůži lehce uvloníme a stehno naplníme nádivkou. Konec uzavřeme jehlicí, maso osolíme nebo poprášíme kořením na kuře. Vložíme do pekáčku na olej, podlijeme trochou horké vody, potřeme máslem a za občasného obracení, přelití výpekem a potření máslem upečeme dočervena.
Nádivka: změklé máslo utřeme se žloutky, přimícháme strouhanku zvlhčenou v mléce, okořeníme a osolíme, přidáme nasekanou petrželku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Můžeme přidat i několik koleček salámu nakrájeného na nudličky nebo vmíchat malou konzervu paštiky. Stejnou nádivkou můžeme naplnit i celé kuře.
www.netkucharka.cz