Frankfurtské hovězí závitky

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g hovězích plátků
sůl
pepř
50 dkg frankfurtských párků
20 dkg špeku
hořčice
olej
cibule
okurka
máslo
hladká mouka
rajský protlak
vývar
smetana


Postup
Hovězí plátky po obvodu lehce nařízneme,naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí a poklademe frankfurtskými párky,cibuli pokrájenou na plátky,špalíčky slaniny a okurky. Plátky stočíme do závitku a vložíme na rozehřátý olej.Lehce je poprášíme moukou,přidáme protlak,podlejeme vývarem a dusíme.Při dušení závitky otáčíme.Hotovou šťávu ochutíme hořčicí a na jemno nakrájenou okurkou a zjemníme smetanou a máslem. Jako přílohu doporučujeme šťouchné brambory.



www.netkucharka.cz