Kategorie: Hovězí maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
600 g hovězí roštěné
3 svazky zelené cibulky
olej
Na omáčku:
150 ml sójové omáčky
150 ml mirinu (rýžového vína) - lze nahradit bílým přírodním
40 g bílé ředkve
20 g cibule
20 g jablka
1 stroužek česneku
3 rajčata na ozdobu
Postup
Maso odblaníme a dáme na hodinu do mrazničky. V polozmrzlém stavu je nakrájíme na 24 velmi tenkých plátků. Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou šířku jako hovězí plátky a ovineme vždy dvěma kousky masa. Rolky sepneme a na oleji zprudka opečeme tak, aby maso uvnitř zůstalo růžové. Na omáčku nastouháme najemno ředkev, cibuli, jablko a česnek. Sójovou omáčku smícháme s vínem a přidáme k zelenině. Nevaříme ! Rolky ozdobíme čtrtkami rajčat, namáčíme je v omáčce a podáváme s dušenou rýží.
www.netkucharka.cz