Avokádo a spol.

Kategorie: Předkrmy
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 1
Náročnost: lehký
Autor: ajta

Suroviny
0,5 zralého avokáda
hrst lístků salátu polníčku
1 list salátu lollo rosso
5 plátků na másle opečeného rohlíku
1 velký plod kapary se stonkem
lososová pasta
malé konzervované krevety
kaviár (nemusí být pravý)
1 plátek bílého pórku rozebraný na části
nakládaná loupaná pečená paprika nakrájená na tenké proužky
citrónová šťáva
pepř
sůl


Postup
Avokádo rozpůlíme a zbavíme pecky. List salátu vložíme pod širší část avokáda. Polníčkem dozdobíme okraje talíře.

Opečené plátky rohlíku ozdobíme kaviárem, kouskem pórku a proužkem papriky.

Avokádo posolíme a opepříme. Důlek, který zbyl po pecce, naplníme bohatě krevetkami a lehce vše zakápneme citrónovou šťávou.

Avokádo dozdobíme lososovou pastou a kousky papriky.

Vše by na talíři mělo lahodit oku. ;-)


Doporučená příloha:
dobré bílé suché víno (Neuburské, Ryzlink rýnský)



www.netkucharka.cz