Drůbeží žaludky dušené po znojemsku

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
500 g drůbežích žaludků
300 g sladkokyselých okurek
1 plná lžíce hladké mouky
pepř
50 g sádla
1 větší cibule
sůl


Postup
Žaludky nakrájíme na menší kousky. Na sádle zapěníme cibulku a žaludky na ní osmažíme. Osolíme, opepříme,Podlijeme vodou a dusíme. Když začínají žaludky měknout, přidáme po-lovinu nakrájených okurek a společně dodusíme do měkka. Měkké žaludky se šťávou pak zaprášíme moukou , dobře vymícháme, zalijeme vodou a povaříme. Nakonec přidáme druhou polovinu pokrájených ( postrouhaných ) okurek.



www.netkucharka.cz