Bulharská Kjufteta (kebabčeta)

Kategorie: Mleté maso
Hodnocení: *****
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500 g směsi mletého 50% telecího (vepřového) a 50% hovězího masa
4 krajíce světlého chleba
2 větší cibule
1 vejce
1 lžička jedlé sody
2 dl sodové vody
sůl
mletý černý pepř
čubrica (saturejka)
zelená petrželka


Postup
Chleba zbavíme kůrky, nalámeme ho na kousky a namočíme do vody. Mleté maso důkladně vymícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme vymačkaný rozmočený chléb, petržel, jedlou sodu a sodovku. Ochutíme solí, pepřem a saturejkou. Dobře promícháme, vytvarujeme placičky (kjufteta) nebo šišky (kebabčeta ) a na grilu nebo pánvi smažíme dozlatova. Doporučená příloha: Podáváme s chlebem nebo pečenými bramborami.



www.netkucharka.cz