Labužnická balenka

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500-600 g zadního hovězího masa
2 PL oleje
200 ml smetany
trochu hladké mouky
vývar nebo voda na podlití
mletá paprika
mletý pepř
sůl
Náplň:
150 g mletého masa (vepřové, drůbeží)
30 g slaniny
2-4 nožičky párků
1 větší cibule
mletý pepř
sůl


Postup
Z hovězího masa připravíme plát, který naklepeme, opepříme a osolíme. Směs mletého masa rozvrstvíme na plát, podélně položíme párky a stočíme jako roládu. Převážeme silnější nití. Na tuku zpěníme zbylou pokrájenou cibuli, vložíme roládu a ze všech stran ji opečeme. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou. Poloměkkou roládu odkryjeme a dopečeme. Měkkou roládu vyjmeme, šťávu poprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu, necháme přejít var a procedíme. Roládu zbavíme nití, pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Příprava náplně: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky pokrájenou slaninu a část cibule. Doporučená příloha: vařené brambory nebo houskové knedlíky



www.netkucharka.cz