Kategorie: Hovězí maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: |
Suroviny
500-600 g zadního hovězího masa
2 PL oleje
200 ml smetany
trochu hladké mouky
vývar nebo voda na podlití
mletá paprika
mletý pepř
sůl
Náplň:
150 g mletého masa (vepřové, drůbeží)
30 g slaniny
2-4 nožičky párků
1 větší cibule
mletý pepř
sůl
Postup
Z hovězího masa připravíme plát, který naklepeme, opepříme a osolíme. Směs mletého masa rozvrstvíme na plát, podélně položíme párky a stočíme jako roládu. Převážeme silnější nití. Na tuku zpěníme zbylou pokrájenou cibuli, vložíme roládu a ze všech stran ji opečeme. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou. Poloměkkou roládu odkryjeme a dopečeme. Měkkou roládu vyjmeme, šťávu poprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu, necháme přejít var a procedíme. Roládu zbavíme nití, pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Příprava náplně:
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky pokrájenou slaninu a část cibule.
Doporučená příloha:
vařené brambory nebo houskové knedlíky
www.netkucharka.cz