Rizoto s lososem a estraqonem

Kategorie: Rýže
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
25 g másla
svazek jarní cibulky
350 g rýže na rizoto
1 litr horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru (může
140 být z kostky) 4filety z lososa, bez kůže, každý o váze asi
na kostky kůra z jednoho citronu snítka estragonu, nasekaná pepř a sůl


Postup
1 Máslo vložte do hrnce a rozehřejte na středním plameni. Přisypte jarní cibulku nakrájenou na kolečka a opékejte do změknutí; měly by stačit tak tři minuty. Přidejte rýži a zamíchejteji tak důkladně, aby se rozpuštěné máslo dostalo ke každému zrnku. Zalijte naběračkou vý varu, promíchejte a počkejte, až se vsákne. Zbytek přilévejte postupně — vždycky až poté, co ho rýže absorbuje.
2 Po dvanácti minutách přidejte kostky ryby a chvíli povařte: losos by neměl být syrový a rýže by měla být měkká. Na závěr rizoto ochuťte citrónovou kůrou, estragonem, pepřem a solí. Okamžitě podávejte.
KOUZELNÝ ESTRAGON Tato bylinka s úzkými hladkými lístky pocházízjižníSibiře a Kavkazu. Má svěží vůni a příjemnou chuť, která připomíná anýz. S lososem tvoří dokonale harmonickou dvojici, podobně jako kopr nebo fenykl.



www.netkucharka.cz