Jablkový závin z taženého těsta

Kategorie: Záviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 10
Náročnost:
Autor:

Suroviny
220 g mouka hladká
80 g voda
15 g ocet
5 g sůl
Variace I
1300 g jablka
100 g ořechy vlašské
10 g skořice mletá
120 g strouhanka
30 g cukr vanilinový
50 g rozinky
100 g máslo
50 g rum tuzemský
Variace II
100 g mák
1300 g jablka
10 g skořice mletá
120 g strouhanka
100 g máslo
50 g rozinky
50 g rum tuzemský
50 g cukr moučka
100 g smetana


Postup
Těsto je vhodné připravit několik hodin dopředu nebo i den
dopředu.
Jablkový závin připravíme obvyklým způsobem.Pracujeme
opatrně, neboť těsto je slabé a mohlo by se protrhnout.



www.netkucharka.cz