Tvarohové myši se šlehačkou

Kategorie: Moučníky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 5
Náročnost:
Autor:

Suroviny
250 g tučného tvarohu
200 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
6 lžic mléka
500 ml oleje na smažení
3 vejce
200 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 lžičky mleté skořice
moučkový cukr


Postup
1. V míse promícháme tvaroh s vejci. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a postupně ji přisypáváme ke tvarohové směsi, kam také přiléváme mléko. Suroviny společně zpracujeme ve vláčné těsto. 2. V kastrolku rozehřejeme olej. Pomocí lžíce vykrajujeme z těsta noky-myši a smažíme je z každé strany dozlatova, asi 1 minutu. Před každým nabráním těsta je dobré lžíci namočit do studené vody, těsto se pak nelepí. 3. Usmažené myšky osušíme ubrouskem, zbavíme je tak přebytečného tuku. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem. Na závěr pak myši ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicí a pocukrujeme.



www.netkucharka.cz