Kynuté buchty s tvarohovou a povidlovou náplní

Kategorie: Buchty
Hodnocení: **
Počet porcí: 5
Náročnost:
Autor:

Suroviny
NA TĚSTO:
400 g hladké nebo polohrubé mouky
30 g droždí
2 žloutky
40 g cukru krupice
250 ml vlažného mléka
špetka soli
60 g rozehřátého zchladlého másla
2 lžíce kandovaného ovoce
1 lžíce mléka
hladká mouka na vyválení těsta
150 g moučkového cukru na obalení
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
150 g měkkého tvarohu
0,25 sáčku vanilkového cukru
1 malý žloutek
1,5 lžíce mléka
0,5 lžíce rozehřátého zchladlého másla
POVIDLOVÁ NÁPLŇ:
100 g povidel
1 lžička mleté skořice
0,5 lžíce rumu
1,5 lžičky cukru
0,5 lžíce nastrouhaného perníku
KROMĚ TOHO:
hladká mouka na vyválení těsta
rozehřáté máslo na vymaštění pekáčku a potření buchet
NA DROBENKU:
40 g rozehřátého zchladlého másla
50 g polohrubé mouky
50 g cukru krupice


Postup
1. Droždí rozdrobíme do hrnku, zasypeme lžící mouky, lžící cukru a zalijeme 2 lžícemi mléka. Vše rozmícháme a na teplém místě necháme vzejít asi 15 minut. Mouku prosijeme do mísy a přidáme k ní zbylý cukr, sůl, máslo, žloutky, kvásek a mléko. Propracujeme ve vláčné těsto, mísu zakryjeme utěrkou a dáme na 40 minut kynout.
2. Tvaroh vyšleháme se žloutkem, cukrem mlékem a máslem do hladka. Povidla promícháme se skořicí, rumem, cukrem a perníkem.
3. Vál poprášíme moukou, těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Do středu poloviny čtverců dáváme po 1 lžíci tvarohové náplně, na druhou polovinu těsta náplň povidlovou. Poté cípy protilehlých stran čtverců pečlivě stiskneme k sobě.
4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pekáček vymastíme a klademe do něj vždy po jedné buchtě, kterou potřeme máslem. Mouku, máslo, cukr prsty promísíme v drobenku a posypeme jí povrch buchet. Vložíme je do trouby a pečeme asi 30-35 minut.



www.netkucharka.cz