Kategorie: Cukroví Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
140 g změklého másla
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
2 žloutky
1 balíček vanilkového cukru
0,5 citrónu - nastrouhaná kůra z
rybízová marmeláda
moučkový cukr na posypání.
Postup
Máslo utřete s cukrem a žloutkem do pěny. Přidejte mouku, vanilkový cukr, citrónovou kůru a vypracujte vláčné těsto. Na několik hodin je odložte do chladu. Na válu posypaném moukou uválejte těsto na tenký plát (2-3 mm silný). Formičkami na linecké těsto (kolečka s otvorem a bez otvoru) vykrajujte koláčky. Na plechu vyloženém pečícím papírem je vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova asi 10 minut při teplotě 200 stupňů. Upečené koláčky nechte vychladnout a pak je slepujte s pomocí marmelády. Hotové obalte v moučkovém cukru.
www.netkucharka.cz