Kategorie: Houby Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
2 hrsti sušených hub
100 g másla
1 velká cibule
2 lžíce hladké mouky
špetka mletého kmínu
kelímek kysané smetany
sůl
pepř
špetka tlučeného jalovce
2 lžíce bílého vína
Postup
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmažíme do růžova, zalijeme vývarem a vaříme 30 minut. Přilijeme víno, ochutíme pepřem, jalovcem, osolíme a zašleháme kysanou smetanu. Necháme přejít varem a přidáme uvařené na drobno rozsekané houby
www.netkucharka.cz