Cikánské řezy (dia)

Kategorie: Ostatní sladké
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
200 g hladké mouky
1 lžička kypřícího práčku do pečiva
80 g Hery
50 g sorbitu
2 žloutky
tuk na plech
4 tabletky sladidla
1 lžíce vody
2 bílky
100 g strouhaných ořechů
1 lžička skořice
50 g dia čokolády.


Postup
Mouku prosijeme s práškem do pečiva. Změklý tuk utřeme se sorbitem, promícháme se žloutky a s moukou a vypracujeme těsto, přikryjeme je a necháme v chladu 0,5 hodiny odležet. Potom je rozválíme a přendáme na malý, tukem vytřený plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a dobleda je zapečeme. Sladidlo rozpustíme v teplé vodě. Z bílků a vody se sladidlem ušleháme tuhý sníh, lehce vmícháme ořechy se skořicí a nastrouhanou čokoládou, sníh rozetřeme na zapečené těsto a v troubě při snížené teplotě je dopečeme. Ihned je rozkrájíme na 24 kousků a po vychladnutí je uložíme v chladu.



www.netkucharka.cz