Kategorie: Moučníky Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 0 Náročnost: Autor: |
Suroviny
nízký vysoký
4 5 - bílky
4 5 - lžíce st. vody
šlehat do zhoustnutí a zašlehat:
14 17,5 - polohrubá mouka
4 5 - žloutky
16 20 - polohrubá mouka
ořechy, čokoládu nebo kakao a o to míň mouky + je lepší dát o 3 – 4 dkg víc ořechů
než by bylo mouky
Postup
Zamícháme, dáme na vymazaný a vysypaný plech,
upečeme 160 – 170 oC – musí jít těsto od plechu – samo se odlepí.
Jahodová část:
necelý 1 l jahod, 2 jahodové pudinky
Přivedeme jahody k varu, přidáme v trošce vody rozpuštěné pudinky,
cukr dle chuti, když je to moc sladké, přidáme trochu citrónové šťávy,
povaříme 2 minuty, přidáme 180 – 200 g másla a mícháme, až se rozpustí.
Dáme na piškot a necháme ztuhnout. Nahoru dáme želé – červené želé Dr. Oetker dle návodu.
Na plech minimálně 2 želé.
www.netkucharka.cz