Ahodový piškot (do dortové formy)

Kategorie: Moučníky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
nízký vysoký
4 5 - bílky
4 5 - lžíce st. vody
šlehat do zhoustnutí a zašlehat:
14 17,5 - polohrubá mouka
4 5 - žloutky
16 20 - polohrubá mouka
ořechy, čokoládu nebo kakao a o to míň mouky + je lepší dát o 3 – 4 dkg víc ořechů
než by bylo mouky


Postup
Zamícháme, dáme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme 160 – 170 oC – musí jít těsto od plechu – samo se odlepí. Jahodová část: necelý 1 l jahod, 2 jahodové pudinky Přivedeme jahody k varu, přidáme v trošce vody rozpuštěné pudinky, cukr dle chuti, když je to moc sladké, přidáme trochu citrónové šťávy, povaříme 2 minuty, přidáme 180 – 200 g másla a mícháme, až se rozpustí. Dáme na piškot a necháme ztuhnout. Nahoru dáme želé – červené želé Dr. Oetker dle návodu. Na plech minimálně 2 želé.



www.netkucharka.cz