Tvarožník

Kategorie: Moučníky
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Těsto:
250 g polohrubé mouky
0,5 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
75 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
špetka soli
1 vejce
0,5 strouhaná kůra z
150 g změklého másla nebo Hery
Tvarohová náplň:
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
500 g měkkého tvarohu plnotučného
125 g cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
4 vejce
150 g rozpuštěného a zchlazeného másla
Na ozdobu:
20 g mandlových lupínků


Postup
1. Na vále smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, citrónovou kůru a máslo. Vše propracujeme ručně na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice.
2. Těsto vyválíme a vyformujeme na dno dortové formy (prům. 26 cm) a následně pak prsty vymačkáme po stěně okraj cca 3 cm vysoký. Dno těsta několikrát propícháme vidličkou.

3. Náplň: Pudingový prášek dobře rozmícháme s tvarohem, cukrem a vanilínovým cukrem. Pak přidáme vejce a tekuté vychladlé máslo. Vše dobře utřeme, aby náplň byla hladká. Náplň nalijeme do formy na připravené těsto a posypeme mandlovými lupínky.

Horní a spodní ohřev: cca 200°C (předehřátá trouba)
Horký vzduch: cca 180°C (nepředehřátá trouba)
Plyn: cca stup. 4 (předehřátá trouba)
Doba pečení: 55-60 min

Po upečení necháme tvarožník vychladnout ve formě.

TIP: Do tvarohové náplně přidáme rozinky.
TIP 2: Stejně dobře bude tento zákusek chutnat jako koláč na plech.



www.netkucharka.cz