Boloňské špagety

Kategorie: Těstoviny
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
300 g mletého masa - směs vepřové a hovězí
1 malý rajský protlak
0,25 pórku
0,25 kostky masoxu
hladká mouka
sůl
2-3 stroužky česneku
koření na mleté maso nebo na špagety
trocha oleje


Postup
Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci. Přidáme masox, na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně pokrájený česnek a dochutíme kořením. Necháme asi deset minut provařit na mírném plameni. Podáváme se špagetami a strouhaným sýrem.



www.netkucharka.cz