Babiččiny `` Francky``

Kategorie: Brambory
Hodnocení: **
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny
1 kg syrových brambor
300 g salámu (nejlépe polský točený)
4 vejce
česnek
sůl
pepř
majoránka
olej


Postup
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř, majoránku - musí být na bramborách dost vidět a prolisovaný česnek - toho prý není nikdy dost takže asi celou palici, promícháme. Brambory musí být olejem obalené, pokud ne, ještě trochu přilijeme. Dáme péct do trouby na 220 °C asi půl hodiny, občas promícháme, když začnou brambory červenat, přimícháme natrvdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce a dopečeme dorůžova. Protože brambory zadržují vodu, odporučuji nesolit je na začátku pečení, budou křupavější. Posolíme je upečené.Jinak tohle dosti levné jídlo je pochoutka.


Poznámka
Priste pridam zampiony a mozna strouhany syr.



www.netkucharka.cz