Krůtí prsa s rokfórovou omáčkou a oříšky

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: &zdendar

Suroviny
600 g krůtí prsíčka
100 g oleje
100 g nivy
1 dl mléka
50 g mouky
1 dl smetany
150 g kompotovaných broskví
50 g lískových oříšků
sůl
pepř
Na zdobení:
pórek
červená paprika


Postup
Krůtí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Do výpeku přidáme část másla na zjemnění a udržujeme v teple. Potom si připravíme rokfórovou omáčku - na pánvi rozpustíme máslo, přidáme jemně strouhanou nivu a smetanu, opět krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí. Podáváme opečená prsíčka obložená plátky teplých broskví, sypané strouhanými oříšky a nakonec podlijeme rokfórovou omáčkou. Příloha - pečené plátky brambor, krokety, hranolky.



www.netkucharka.cz