Kuřecí ragú na smetaně se zeleninou

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: &zdendar

Suroviny
400 g kuřecí horní stehno
200 g žaludků nebo srdíček
150 g másla
150 g hladké mouky
100 g oleje
2 dl smetany
sůl
pepř bílý
zelená petržel
100 g sýr cihla
100 g mrkev
100 g brokolice
100 g kořenového celeru
steril. kukuřička na ozdobu


Postup
Kuřecí stehno nakrájíme na větší kostky, osolíme, osmahneme na oleji a podusíme do měkka. Žaludky nebo srdíčka uvaříme se zeleninou, celerem, mrkví a vývar necháme. Z másla, a mouky si připravíme světlou jíšku - zalijeme smetanou a vývarem a dobře provaříme, přidáme sůl, pepř, případně i muškátový oříšek. Srdíčka nebo žaludky nakrájíme na plátky, přidáme je k masu a zalijeme smetanovou omáčkou. Nakonec dáváme krájenou zeleninu - mrkev, celer, spařenou brokolici a kukuřičku. Lehce promícháme a podáváme sypané strouhaným sýrem a přílohou těstovin. Na závěr sypeme zelenou petrželkou.



www.netkucharka.cz