Ostravské žebírko se strapačkama

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: &zdendar

Suroviny
600 g vepřové kotlety
120 g jemných párků
100 g slaniny
200 g kyselého zelí
200 g cibule
50 g hladké mouky
150 g oleje
200 g kyselých okurek
4 mražené bramborové placičky
1 bal. chlupaté knedlíky v prášku
sůl
pepř
kmín


Postup
Vepřová žebírka prořízneme a utvoříme kapsu, kterou plníme částí nakrájeného párku a zelí, sepneme párátkem, osolíme, opepříme a opékáme na tuku. Po opečení dáme dusit na osmahnutou cibulku do měkka. Po udušení vyjmeme a připravíme šťávu zaprášením mouky a zarestováním, podlikeme vodou a provaříme. Procezenou šťávu nalijeme na kotlety a přidáme orestovaný párek krájený na kolečka. Strapačky vyrobíme z hotového těsta a upravíme takto: Rozpuštěnou slaninu krájenou na kostičky osmahneme s cibulkou, přidáme strapačky a podušené krájené zelí, dochutíme solí, pepřem, kmínem a krátce podusíme. Podáváme k žebírkům spolu s usmaženou placičkou.



www.netkucharka.cz