Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: &zdendar |
Suroviny
600 g vepřové kotlety
120 g jemných párků
100 g slaniny
200 g kyselého zelí
200 g cibule
50 g hladké mouky
150 g oleje
200 g kyselých okurek
4 mražené bramborové placičky
1 bal. chlupaté knedlíky v prášku
sůl
pepř
kmín
Postup
Vepřová žebírka prořízneme a utvoříme kapsu, kterou plníme částí nakrájeného párku a zelí, sepneme párátkem, osolíme, opepříme a opékáme na tuku. Po opečení dáme dusit na osmahnutou cibulku do měkka. Po udušení vyjmeme a připravíme šťávu zaprášením mouky a zarestováním, podlikeme vodou a provaříme. Procezenou šťávu nalijeme na kotlety a přidáme orestovaný párek krájený na kolečka.
Strapačky vyrobíme z hotového těsta a upravíme takto: Rozpuštěnou slaninu krájenou na kostičky osmahneme s cibulkou, přidáme strapačky a podušené krájené zelí, dochutíme solí, pepřem, kmínem a krátce podusíme.
Podáváme k žebírkům spolu s usmaženou placičkou.
www.netkucharka.cz