Kategorie: Drůbeží maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: &zdendar |
Suroviny
1 ks kachna
200 g drůbeží játra
200 g slanina
50 g olivy
200 g vepřová plec
2 ks žemle
1dcl mléka
2 ks vejce
100 g uzené maso
sůl
pepř
muškátový oříšek
100 g cibule
100 g olej
Postup
Kachnu vykostíme a rozprostřeme v plát, který naplníme nádivkou - vepřovou plec jemně umeleme, přidáme namočenou žemli v mléce, orestovaná drůbeží játra na cibulce, uzené maso nakrájené na kostičky, spojíme vejci a ochutíme solí, pepřem, muškátem, nakonec dáme půlené olivy.
Touto směsí naplníme kachnu, ovážeme motouzem, osolíme, okmínujeme a dáme péci do trouby. Můžeme také zabalit do alobalu a dát péci.
Podáváme s červeným zelím a knedlíky - různé druhy.
www.netkucharka.cz