Štika na pikantní způsob

Kategorie: Ryby
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: &zdendar

Suroviny
600 g štiky (nebo i filé)
100 g másla
50 g citrónu
1 paprika zelená
1 paprika žlutá
1 prpika červená
100 g cibule
100 g žampiónů
30 g černých oliv
koření na ryby
sůl
1 dl bílého vína
50 g hladké mouky


Postup
Porce ryby osolíme, okořeníme a obalíme v mouce - opékáme na oleji. Po opečení vyjmeme na mísu, potřeme máslem a udržujeme v teple. Mezitím si připravíme pikantní směs - na tuku zpěníme drobně krájenou cibulku, pak přidáme na kostičky krájenou papriku - všech barev, sterilované žampiony a olivy - krátce podusíme a zastříkáme vínem. Dochutíme solí, případně chilli kořením a podáváme s opečenou štikou, zdobíme citrónem. Příloha - vařené vypichované brambory.



www.netkucharka.cz