Kategorie: Vepřové maso Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: &zdendar |
Suroviny
400 g vepřové kýty
100 g šunky
200 g cibule
200 g oleje
2 vejce
100 g hladké mouky
1 dl mléka
sůl
pepř
1 tatarská nebo bylinková omáčka
Postup
Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme nastrouhanou cibulí a položíme plátek šunky a plátek sýra a přitlačíme k řízku. Takto připravený řízek omoučíme a namáčíme v těstíčku (vejce, mléko, mouka, sůl), smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Hotový řízek poklademe ještě kroužky smažené cibule, nebo můžeme obložit kolečky smažené cibule v trojobalu.
Vhodným doplňkem jsou studené omáčky a dresinky.
Poznámka
recept z USA
www.netkucharka.cz