Rillons

Kategorie: Vepřové maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: &zdendar

Suroviny
1-2 kg vepřového boku
2 dl bílého přírodního vína


Postup
Vepřový bok kupte prorostlý, ale ne příliš tučný. Maso nenaklepávejte, jen je rozřežeme na malé kousky - asi 4 cm. Osolíme a opepříme. Necháme odpočinout v kameninovém hrnci 24 hodin. Druhý den nalijeme do hrnku či pekáčku sklenici bílého přírodního vína a dáme vařit. Až víno bude vřít a maso se začne pražit, zmírníme plamen. Takhle opékáme ve vlastním tuku za občasného obracení asi půl hodiny. Maso vyjmeme ze sádla a necháme vychladnout.

Podává se s chlebem.
Sádlo schovejte na příště, až budete recept opakovat.


Poznámka
recept z Francie



www.netkucharka.cz