Čínská Pikantní Polévka

Kategorie: Ostatní polévky
Hodnocení: ***
Počet porcí: 4
Náročnost: středně obtížný
Autor: FenSaLir

Suroviny
Marinada:
(kousky kuřete nebo kosky Tofu)
1 čajová lžička sojové omáčky
0,5 čajové lžičky oleje
1 čajová lžička kukuřičného škrobu
Ostatní:
0,5 hrníčku bambusových výhonků (pórek)
2 lžíce sušených černých hub
2 mrkve
5 hrníčků vody
2 hrnky kuřecího vývaru
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukru
2 lžíce soyové omáčky
2 lžíce vinného nebo rýžového octa
1 lžíce oleje
1 lžíce kukuřičného škrobu v 0,25 hrnku vody
1 vajíčko
1 jarní cibulky - zelené
2 čajové lžičky bílého pepře
2 lžíce pálivé čili pasty
(Kousek zázvoru)


Postup
Smícháme ingredience na marinádu s kousky Tofu nebo kuřecích kousků, necháme minimálně 20 minut naložené. Nakrájíme mrkev, bambusové výhonky (pórek) na malé kousky a spolu s houbami 20 minut namočíme v teplé vodě. Vodu a kuřecí vývar přivedeme k varu, poté přidáme preceděné bambusové výhonky s mrkví a houbami . Necháme povařit. Přidáme marinované kuřecí či tofu. Vmícháme sůl, cukr, sojovou omáčku a ocet. Dle chuti přidáme ocet. Smícháme kukuřičný škrob s vodou. Pomalu přidáme směs do polévky a za stálého míchání přivedeme opět k varu. Poté odstavíme s plamene a přidáme rozklepnuté vajíčko , nepřestáváme míchat. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou jarní cibulku na malé kousky, bílý pepř a čili pastu. Eventuelně nastrouhaný kousek zázvoru dle chuti.



www.netkucharka.cz