Kategorie: Mléko/sýry Hodnocení: * Počet porcí: 4 Náročnost: lehký Autor: |
Suroviny
200 g sýru ementál nebo eidam
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
3 vejce
olej
sůl
bešamelová omáčka
máslo
5 vrchovatých lžic mouky
0,7 l hovězího vývaru - i z bujónové kostky
tymián
sůl
Postup
Připravíme si bešamelovou omáčku následovně: do rozehřátého másla za stálého míchání postupně přidáváme mouku a přilijeme vývar. Pozor aby se neudělaly hrudky. Necháme projít varem. Ochutíme tymiánem a solí. Stáhneme z plotny.
Do omáčky přidáme nastrouhaný parmazán, nastrouhaný ementál a rozšlehané žloutky. Osolíme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Dáme do mísy. Soufflé zapečeme v troubě asi 10 minut Crisp. Před podáváním necháme ještě chvíli odpočinout.
www.netkucharka.cz