Risotto se žlutou dyní

Kategorie: Rýže
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost: lehký
Autor:

Suroviny


Postup
V teflonovém kastrolu necháme na malém množství oleje zesklovatět na drobno nakrájenou velkou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zamícháme. Přilijeme po trochách vodu a přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou žlutou dýni a vaříme cca 10 minut, podlijeme sklenkou vína a dalších 10 dusíme, posolíme a na závěr zjemníme mascarpone nebo šlehačkou a posypeme parmazánem.

Nebo:

400 g rýže, 500g žluté dýně - velký plát asi 4 cm tlustý, 1 větší cibule, 5-6 lístků šalvěje, 3 stroužky česneku, parmazán.

Do většího kastrolu dáme olivový olej a drobně nasekanou větší cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme česnek, šalvěj a na kousky nakrájenou dýni. Zakryjte a nechejte dusit asi 10min., pak rozmělněte dýni na kaši vidličkou. Přidejte rýži a vodu, osolte a zamíchejte. Vařte za občasného míchání. Podílejte sklenkou bílého vína. Až je rýže uvařená, ne rozvařená, zhasněte, přidejte 3 plátky másla, parmazán, zamíchejte, necháte asi tři minuty pod pokličkou a podávejte.



www.netkucharka.cz