Masový hrnec

Kategorie: Hovězí maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1,5 kg masa (hovězí kýta
plecko
hovězí žebro
hovězí plec) - použijte vždy dva druhy masa
1 velkou uzenou klobásu
1 morkovou kost
20 dkg mrkve
20 dkg vodnice
3 pórky
0,5 hlávky zelí
2 velké cibule
1 hřebíček
zelenou petrželku
tymián
bobkový list
sůl a pepř


Postup
Do velkého hrnce nalijte 4 l vody, osolte, opepřete a přidejte maso a morkovou kost. Přiveďte k varu, vařte 1 hodinu a sbírejte pěnu. Pak přidejte klobásu a oloupanou zeleninu, vcelku. Svažte tymián, bobkový list a petržel. Svazeček koření a hřebíček vhoďte do hrnce. Vařte další dvě hodiny na mírném ohni. Vývar podávejte v polévkové míse, maso a zeleninu zvlášť s několika druhy hořčice.



www.netkucharka.cz