Domácí chlébík

Kategorie: Ostatní pečivo
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
Přidám 500g hladké mouky
150 g ve slupce uvařených a jemně nastrouhaných brambor ( je to asi jedna velká brambora-mám osvědčeno studenou)
42 g droždí (kostka ) - lžička cukru - v 50ml vlažné vody
lžičku soli
můžete dát i oloupaná slunečnicová semínka ale ne vic jak 80g
Rozmíchám
lžíci octa
lžičku kmínu
200 ml vody


Postup
Ze všeho vypracujeme těsto a dobře prohněteme (ja prubla i pekárnu-nebo pomalu na otáčky robota)
Utvořte z něj šišku nebo bochánek,položte na plech vysypany vrstvou hladké mouky a nechte hodinu kynout.
Vložte do předem vyhřáté trouby spolu s malým kastrůlkem s vodou a zvolna pečte 1hodinku.
Já pekla i ve fomě na biskup.chlebík.



www.netkucharka.cz