Ananasový dort

Kategorie: Dorty
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 0
Náročnost:
Autor: labuznik.com

Suroviny
15 minut, - příprava cca 64 minut, chlazení cca 2 hodiny, pečení cca
1 kousek asi 590 kalorií
těsto:
3 vejce
80 g cukru
1 balení vanilkového cukru
50 g polohrubé mouky
30 g solamylu
1 lžíce kakaa
1 lžíce kypřícího prášku
náplň a zdobení:
500 g mascarpone
230 g zakysané smetany
1 citronu, - šťáva z
100 g cukru
9 plátků čiré nabobtnalé želatiny
400 ml smetany
kompotované odkapané kostky ananasu (850 ml)
1 lžíce kokoso­vých vloček nebo 8 kokosových pralinek
čerstvý ananas na ozdobu
mimoto:
plech
pečící dortový podnos


Postup
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z přísad vypracujeme piškotové těsto, pečeme 15 minut na plechu vyloženém pečícím papírem, vyklopíme. Z mascarpone, želatiny, šťávy, zakysané smetany a cukru připraví­me krém. 200 ml smetany ušleháme, vmícháme ananasové kostky a směsi piškot stejnoměrně potřeme.

2. Piškotový plát potřený krémem podélně rozkrájíme velkým no­žem na čtyři stejně široké pruhy. První pruh opatrně stočíme upro­střed podnosu do roličky a postupně napojujeme další tři pruhy. Před konečnou úpravou vložíme dort přibližně na dvě hodiny do chlad­ničky.

3. Ušleháme dopevna zbývající smetanu a stejnoměrně potřeme povrch a obvod dortu. Na teflonové nebo smaltované pánvi opražíme bez tuku dozlatova kokosové vločky a ozdobíme jimi obvod dortu. Povrch dortu ozdobíme podle vlastní fanta­zie kokosovými pralinkami a plátky čerstvého ananasu a podáváme



www.netkucharka.cz