Bernský bramborový salát

Kategorie: Brambory
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor: labuznik.com

Suroviny
1 lžíce octa
2 dl mléka
50 g másla
zelená petrželka na ozdobu
50 g strouhaného sýra / Ementál, Gouda /
1 lžíce oleje
pepř
sůl
1 lžičky hořčice
4 uvařených brambor


Postup
Vařené teplé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V horkém mléce necháme rozpustit máslo a za stálého míchání přidáme hořčici olej a ocet. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a vaříme na mírném ohni tak dlouho, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Připravené plátky brambor přelijeme teplou omáčkou a podáváme. Zdobíme zelenou petrželkou, nasekanou nadrobno.

Doporučená příloha:
Zelený salát



www.netkucharka.cz