Kategorie: Brambory Hodnocení: nezadáno Počet porcí: 4 Náročnost: Autor: labuznik.com |
Suroviny
1 lžíce octa
2 dl mléka
50 g másla
zelená petrželka na ozdobu
50 g strouhaného sýra / Ementál, Gouda /
1 lžíce oleje
pepř
sůl
1 lžičky hořčice
4 uvařených brambor
Postup
Vařené teplé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V horkém mléce necháme rozpustit máslo a za stálého míchání přidáme hořčici olej a ocet. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a vaříme na mírném ohni tak dlouho, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Připravené plátky brambor přelijeme teplou omáčkou a podáváme. Zdobíme zelenou petrželkou, nasekanou nadrobno.
Doporučená příloha:
Zelený salát
www.netkucharka.cz