Lokše s mákem

Kategorie: Sladké
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
studené vařené brambory
hladká mouka
špetka soli
mletý mák
moučkový cukr
kousek sádla nebo másla


Postup
Brambory najemno nastrouháme na vál. Osolíme a přisypeme hladkou mouku (sypu od oka, asi tak, jak velká je hromádka nastrouhaných brambor, o trochu menší hromádku mouky). Rukama zpracujeme těsto, pokud se lepí, přidáme mouku. Vyválíme váleček a z něho odkrajujeme kousky velikosti vlašského ořechu (možná trošičku větší). Válečkem rozválíme na tenkou placku velikosti pánvičky. Z obou stran opékáme na suché! pánvi dokud se nezačnou dělat hnědé puchýřky, je to velice rychle! Hotovou placku hned po sundání z pánve vydatně potřeme rozpuštěným sádlem nebo máslem a namazanou stranou položíme do mletého máku smíchaného s moučkovým cukrem. Srolujeme. Nejlepší jsou teplé.



www.netkucharka.cz