Kuře na paprice

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
1 menší kuře
1,5 litru vody
sladká paprika
1 masox
sůl, pepř
150 ml smetany na šlehání
4 lžičky hladké mouky
2 větší cibule
trochu tuku


Postup
Kuře vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme do měkka. Když je kuře měkké, necháme ho vychladnout a maso rozebereme na malé kousky.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatova, přidáme sladkou papriku, kuřecí maso, okořeníme, promícháme a vše zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zahustíme smetanou, do které vmícháme hladkou mouku a chvíli povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.



www.netkucharka.cz