Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu

Kategorie: Drůbeží maso
Hodnocení: nezadáno
Počet porcí: 4
Náročnost:
Autor:

Suroviny
500?g nakrájených krůtích prsou 70?ml meruňkové zavařeniny 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy 2 lžíce citronové šťávy 2 lžičky škrobové moučky (maizena) 2 lžičky dijonské hořčice 2 lžíce jemného rostlinného oleje 1 nasekaný stroužek česneku 1cm kousek čers
tvého zázvoru, nasekaný 1 pokrájenou červenou papriku 1 hrnek zeleného hrášku 2 mrkve nakrájené na sirky sůl a pepř na dochucení 2 nakrájené jarní cibulky hrst pražených oříšků kešu


Postup
1. V silnostěnné velké pánvi, kastrolu nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm ze všech stran osmahněte kousky masa; stačí tři až čtyři minuty. Vyjměte a dejte stranou.

2. Vsypte do pánve česnek, zázvor a zeleninu kromě cibulky. Dvě minuty je za stálého míchání smažte, pak k nim přihoďte maso a vše zalijte omáčkou ze zavařeniny, ovocných šťáv, hořčice a škrobu. Povařte minutu, jen aby omáčka zhoustla. Na závěr jídlo posypte oříšky a cibulkou.


Poznámka
Tenhle rychlý a pestrobarevný recept inspirovala stylem přípravy nápaditá čínská kuchyně. Připravujte stylově ve woku...



www.netkucharka.cz